• Purcell "The Fairy Queen William Christie"
kod EAN: 3149020130810nr kat.: 3149020130810

Purcell "The Fairy Queen William Christie"

  • Wykonawca: PURCELL Tytuł: The Fairy Queen William Christie
    First Musick
    1. Prelude
    2. Hornpipe
    Second Musick
    3. Air
    4. Rondeau
    5. Overture
    Act I
    6. Duet: "Come, Let Us Leave The Town"
    7. Scene Of The Drunken Poet: "Fill Up The Bowl"
    8. First Act Tune: Jig
    Act II
    9. "Come All Ye Songsters"
    10. Prelude
    11. Chorus: "May The God Of Wit Inspire" - 12. Echo
    13. Chorus: "Now Join Your Warbling Voices All". "Sing While We Trip It". Dance Of Fairies
    14. Entrance Of Night: "See, Even Night Herself Is Here"
    15. Entrance Of Mystery: "I Am Come To Lock All Fast"
    16. Entrance Of Secrecy: "One Charming Night Gives More Delight"
    17. Entrance Of Sleep: "Hush, No More"
    18. Dance For The Followers Of Night
    19. Second Act Tune: Air
    Act III
    20. "If Love's A Sweet Passion"
    21. Symphony While The Swans Come Forward
    22. Dance For The Fairies
    23. Dance For The Green Men
    24. "Ye Gentile Spirits Of The Air"
    25. Dialogue Between Coridon And Mopsa
    26. "When I Have Often Heard Young Maids Complaining"
    27. Dance For The Haymakers
    28. "A Thousand, Thousand Ways"
    29. Third Act Tune: Hornpipe
    Act IV
    30. Symphony
    31. "Now The Night Is Chased Away" - 32. "Let The Fifes And The Clarions"
    33. Entry Of Phoebus
    34. "When A Cruel Long Winter" - 35. Chorus: "Hail! Great Parent Of Us All"
    36. Spring: "Thus The Ever Grateful Spring"
    37. Summer: "Here's The Summer, Sprightly, Gay"
    38. Autumn: "See, See My Many Colour'd Fields"
    39. Winter: "Next Winter Comes Slowly"
    40. Fourth Act Tune: Air
    Act V
    41. Prelude
    42. Juno: "Thrice Happy Lovers"
    43. The Plaint: "O Let Me Weep!"
    44. Entry Dance
    45. Symphony
    46. A Chinese Man: "Thus The Gloomy World"
    47. Chinese Woman: "Thus Happy And Free"
    48. Chinese Man: "Yes, Daphne"
    49. Monkeys' Dance
    50. "Hark! How All Things With One Sound Rejoice"
    51. "Hark! The Echoing Air A Triumph Sings"
    52. "Sure The Dull God Of Marriage Does Not Hear"
    53. Prelude - 54. Hymen: "See, I Obey"
    55. "Turn Then Thine Eyes"
    56. Hymen: "My Torch Indeed Will From Such Brightness Shine"
    57. "They Shall Be As Happy As They Are Fair"
    58. Chaconne
    59. "They Shall Be As Happy As They Are Fair"
41,00 zł
/ szt.
status_iconProdukt dostępny w bardzo małej ilości
Zwroty towarów do 30 dni
Szybka wysyłka w ciągu 48h
Firma z tradycją 
Ponad 20 tys. różnych tytułów
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.