• V/A "Cool Jazz"
kod EAN: 698458722621nr kat.: 698458722621

V/A "Cool Jazz"

  • Wykonawca: V/A Tytuł: Cool Jazz
    Track List:
    Disc 1
    1. At Last - Etta James
    2. It Had To Be You - Dinah Shore
    3. They Can't Take That Away From Me - Billie Holiday with Count Basie and His Orchestra
    4. Body and Soul - Coleman Hawkins and His Orchestra
    5. That Ole Devil Called Love - Billie Holiday
    6. Pennies from Heaven - Stan Getz
    7. 'Round Midnight - The Miles Davis Quintet
    8. You're My Thrill - Lena Horne with Charlie Barnet and His Orchestra
    9. Girl Of My Dreams - Ike Quebec Quintet
    10. Perdido - Sarah Vaughan
    11. Stormy Weather - Lena Horne with orchestra conducted by Lou Bring
    12. The Man I Love - Sarah Vaughan with The Ted Dale Orchestra
    13. You Took Advantage Of Me - Anita O'Day
    14. How Long Has This Been Going On - Ella Fitzgerald
    15. What A Difference A Day Makes - Dinah Washington
    16. Georgia On My Mind - Anita O'Day with Gene Krupa and His Orchestra
    17. You Go To My Head - Sarah Vaughan
    18. Never No Lament - Johnny Hodges and His Orchestra
    19. Watermelon Man - Herbie Hancock
    20. I Ain't Got Nobody (And There's Nobody Cares For Me) - Lester Young, with Basie's Bad Boys
    21. It Sends Me - Coleman Hawkins with Buck Washington
    22. Don't Smoke In Bed - Peggy Lee with Dave Barbour and His Orchestra
    Disc 2
    1. When Lights Are Low - Lionel Hampton and His Orchestra
    2. Samba De Uma Nota So - Stan Getz and Charlie Byrd
    3. Undecided - John Kirby Sextet
    4. Ain't Missbehavin' - Anita O'Day
    5. Frim Fram Sauce - Ella Fitzgerald with Louis Armstrong
    6. Caravan - Barney Bigard and His Jazzopators feat. Cootie Williams
    7. September In The Rain - The George Shearing Quintet
    8. The Nearness Of You - The George Shearing Trio
    9. God Bless The Child - Billie Holiday
    10. Our Delight - Dizzy Gillespie with Milt Jackson and Ted Brown
    11. These Foolish Things - Don Byas with Hot Lips Page and His Orchestra
    12. It Don't Mean A Thing If It Ain't Got That Swing - Duke Ellington
    13. Popity Pop - Slim Gaillard and His Orchestra
    14. Moon Glow - Johnny Hodges with Duke Ellington and His Orchestra
    15. It's Magic - Sarah Vaughan
    16. You Can Depend On Me - Count Basie with Lester Young and Shad collins
    17. How Deep Is The Ocean? - Coleman Hawkins and His Orchestra
    18. I Don't Mind - Ivie Anderson with Duke Ellington and His Orchestra
    19. East Of The Sun - Sarah Vaughan with The George Treadwell Allstars
    20. I Only Have Eyes For You - Coleman Hawkins and His Quintet
    21. Easy Swing - Wardell Gray Quartet featuring Wardell Gray and Dodo Marmarosa
    22. Curbstone Shuffle - Sonny Berman with His Big Eight
19,00 zł
/ szt.
Zwroty towarów do 30 dni
Szybka wysyłka w ciągu 48h
Firma z tradycją 
Ponad 20 tys. różnych tytułów
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.